Acil Yardım ve Afet Yönetimi Lisans Eğitimi İçin Asgari Laboratuvar Araç Gereç Malzeme Listesi Hazırlandı. 10 Ağustos 2021, 11:19
Acil Yardım ve Afet Yönetimi Lisans Eğitim ve Öğretim Programları için acil sağlık hizmeti eğitim ve uygulamaları ile kurtarma eğitim ve uygulamalarına ilişkin 2 temel laboratuarın kurulması gerekmektedir. Eğitim kalitesinin arttırılması, öğrencilerin mesleki açıdan temel düzeyde bazı uygulamaları yapabilmesi için Sağlık Bilimleri (İlk ve Acil Yardım) Laboratuvarı ile Yangın Güvenliği ve İtfaiyecilik Temel Beceri Laboratuvarının kurulması gerekmektedir. AYAYDER olarak bu laboratuarların minimum standartlarını belirlemek amacıyla bir çalışma yapılmıştır. Bu çalışmalar neticesinde acil sağlık hizmetlerine ilişkin uygulamaların yapılabilmesi için İlk ve Acil Yardım Uygulama Laboratuarı Asgari Araç Gereç Listesi ile kurtarma çalışmalarına yönelik Yangın Güvenliği ve İtfaiyecilik Uygulama Labaratuarı Asgari Araç Gereç Listesi belirlenmiştir. Listeye ulaşmak için tıklayınız.
DIĞER HABERLER
-
AYAYDER Akademi Üyesi Okan ASLANTAŞ Afet Yönetimi doktora derecesini almıştır.
06 Mart 2026, 14:08 -
Dernek Üyemiz Dr. Musab KÖÇER Ardahan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi lisans programına Dr. Öğretim Üyesi olarak atanmıştır.
16 Ocak 2026, 15:09 -
AYAYDER Akademi Üyesi Öğr. Gör. Cumali KARATUTLU Selçuk Üniversitesi KBRN Savunma Doktora programından Doktora derecesini almıştır.
12 Ocak 2026, 21:58 -
Dernek Üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Ahmet GÜLSOY Kastamonu Üniversitesi, Taşköprü Meslek Yüksekokulu Müdürü olarak atanmıştır.
12 Ocak 2026, 15:46 -
Dernek üyemiz Dr. Mehtap KILIÇ YILDIZ Ardahan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümüne Doktor Öğretim üyesi olarak atanmıştır.
06 Ocak 2026, 13:28 -
Yönetim Kurulu Üyesimiz Dr. Mustafa DOĞAN Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Türkoğlu Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programına “Doktor Öğretim Üyesi” olarak atanmıştır.
02 Aralık 2025, 21:36 -
İstanbul'da "Türkiye Yüzyılı Mesleki ve Teknik Eğitim Zirvesi" gerçekleştirilen Mesleki ve Teknik Eğitim Zirvesinde Yangın Güvenliği ve İtfaiyecilik çalışma grubunda Acil Yardım ve Afet Yönetimi mezunları katılmıştır.
02 Aralık 2025, 21:32 -
AYAYDER Akademi Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ramazan ASLAN Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümüne “Doktor Öğretim Üyesi” olarak atanmıştır.
13 Kasım 2025, 13:39 -
AYAYDER Akademi Üyesi Dr. Ahmet GÜLSOY Kastamonu Üniversitesi Taşköprü Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programına “Doktor Öğretim Üyesi” olarak atanmıştır.
22 Ekim 2025, 21:10 -
Acil Yardım ve Afet Yönetimi Lisans Programları Bölüm Başkanları Koordinasyon Kurulu Toplandı.
22 Ekim 2025, 21:00

