Değerli Meslektaşımız Murat BAYIRLI Balıkesir İl AFAD Müdürlüğü Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Şube Müdürü olarak atanmıştır 27 Şubat 2024, 09:10
Özgeçmiş
Murat BAYIRLI 1988 yılında dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2006 yılında Afet alanında ülkenin ilk lisans programı olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümüne başladı ve 2010 yılında bölümünü ikincilikle bitirdi. O dönemin mezunlarından önlerinde örneğin olmaması ve kendilerini ispatlama çabalarının zorunluluğundan kaynaklı yoğun bir eğitim ve staj dönemi geçirmiş olup sekiz dönem boyunca nerdeyse her tatilde zorunlu ve gönüllü stajlar yapmıştır. Sırasıyla; Balıkesir İtfaiyesi Temel Beceriler Stajı, Çanakkale Devlet Hastanesi Acil Servis Uygulamaları Stajı, Kocaeli İtfaiyesi İleri Seviye İtfaiye Uygulamaları Stajı, CMAS 1-2-3 Yıldız Balıkadam Kursları, CMAS Gümüş Cankurtaran Kursu, Kandıra Cebeci Sahilleri Cankurtaran Stajı ve Kıbrıs I. Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Tatbikatı olmak üzere bir çok staj ve kursu tamamlamıştır. Okul döneminin verimli geçmesi iş hayatına da yansımış olması sebebiyle 2011 yılında Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne Enformasyon Memuru olarak atanmıştır. 2012 yılında askerlik görevini icra etmek için memuriyetine ara vermiş olup 2012 yılında Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda Yedek Subay Komanda Temel Kursunu bitirerek Diyarbakır Lice ve Hakkari Çukurca İlçelerinde sırasıyla Kol, Tim ve Üst Bölgesi Komutanlıkları yapmıştır. 2013 yılında tekrar AFAD'daki görevine geri dönerek 2022 yılına kadar aktif görevlerine devam etmiştir. 2013-2015 yılları arasında Yönetim ve Organizasyon alanında Yüksek Lisansını tamamlamıştır. Bu yıllar içerisinde ülke genelinde meydana gelen Ayvacık Depremi, Soma ve Ermenek Maden Kazaları, Elazığ ve İzmir Depremleri gibi afetlerde aktif görev yapmış olup aynı zamanda görev süresince TAMP ve AYDES İl Koordinatörlüğü görevini yürütmüştür. Bütünleşik Afet Yönetim Sisteminin yazılı ve interaktif unsurları olan TAMP ve AYDES' in ana çözüm ortağı kurumlarla bu süreçte yakın çalışmalar yapmış olup bu birikimlerle 2018 yılında Gönen İlçesinde AYDES tabanlı ilk Uluslararası Tatbikatın Koordinatörlüğünü üstlenmiştir. 2021 yılında yapılan AFAD Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı ile Şube Müdürü olarak Kars İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne atanmıştır. 2022 yılında Planlama ve Zarar Azaltma Şube Müdürü olarak görevini icra ederken aynı yıl Pakistan İslam Cumhuriyeti'nde meydana gelen Sel Afetinde İyileştirme çalışmalarında görevlendirilmiştir. 2023 yılı 4 Şubat'ında Balıkesir'e Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Şube Müdürü olarak tayini çıkmış olup Kars ilinden ilişiğini kesemeden 6 Şubat Depremlerinde görev almıştır. Depremin hemen sonrası ve takip eden yıl içerisinde deprem bölgesindeki farklı illerde iyileştirme çalışmalarında görev almış olup halen Balıkesir İl AFAD Müdürlüğünde AADYM Şube Müdürü olarak görev yapmaktadır. Murat BAYIRLI evli olup bir kız çocuğu vardır.
DIĞER HABERLER
-
AYAYDER Akademi Üyesi Okan ASLANTAŞ Afet Yönetimi doktora derecesini almıştır.
06 Mart 2026, 14:08 -
Dernek Üyemiz Dr. Musab KÖÇER Ardahan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi lisans programına Dr. Öğretim Üyesi olarak atanmıştır.
16 Ocak 2026, 15:09 -
AYAYDER Akademi Üyesi Öğr. Gör. Cumali KARATUTLU Selçuk Üniversitesi KBRN Savunma Doktora programından Doktora derecesini almıştır.
12 Ocak 2026, 21:58 -
Dernek Üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Ahmet GÜLSOY Kastamonu Üniversitesi, Taşköprü Meslek Yüksekokulu Müdürü olarak atanmıştır.
12 Ocak 2026, 15:46 -
Dernek üyemiz Dr. Mehtap KILIÇ YILDIZ Ardahan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümüne Doktor Öğretim üyesi olarak atanmıştır.
06 Ocak 2026, 13:28 -
Yönetim Kurulu Üyesimiz Dr. Mustafa DOĞAN Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Türkoğlu Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programına “Doktor Öğretim Üyesi” olarak atanmıştır.
02 Aralık 2025, 21:36 -
İstanbul'da "Türkiye Yüzyılı Mesleki ve Teknik Eğitim Zirvesi" gerçekleştirilen Mesleki ve Teknik Eğitim Zirvesinde Yangın Güvenliği ve İtfaiyecilik çalışma grubunda Acil Yardım ve Afet Yönetimi mezunları katılmıştır.
02 Aralık 2025, 21:32 -
AYAYDER Akademi Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ramazan ASLAN Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümüne “Doktor Öğretim Üyesi” olarak atanmıştır.
13 Kasım 2025, 13:39 -
AYAYDER Akademi Üyesi Dr. Ahmet GÜLSOY Kastamonu Üniversitesi Taşköprü Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programına “Doktor Öğretim Üyesi” olarak atanmıştır.
22 Ekim 2025, 21:10 -
Acil Yardım ve Afet Yönetimi Lisans Programları Bölüm Başkanları Koordinasyon Kurulu Toplandı.
22 Ekim 2025, 21:00

