Mezunlarımızın Yayınları 10 Ağustos 2021, 16:14
Kitaplar
AYAYDER Başkan Yardımcısı Dr. Cüneyt ÇALIŞKAN'ın "Afet Eğitimi ve Yönetimi" Kitabı Kongre Kitabevi'nden Yayınlandı
AYAYDER Başkan Yardımcısı Dr. Cüneyt ÇALIŞKAN'ın "Afet Eğitimi ve Yönetimi" kitabı Kongre Kitabevi'nden yayınlandı. Kendisini tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.
Kitabın detaylarını incelemek ve satın almak için tıklayınız.
Kitap Açıklaması:
Acil durumlar ve afetlere karşı hazırlıklı toplumlar oluşturmak için eğitime ilgi artarken, afet eğitimi ve yönetimi, afetlere nasıl hazırlanılacağına veya risk azaltımına dair kısa ama sistematik bir bakış açısı sunar. Okurlara ve alanın takipçilerine afet eğitiminin konuları, yeni ortaya çıkan dağınık ve dar akademik çalışmaların bir başlangıç ürünü olarak verilmiştir.
Kitap, Türk eğitim sistemindeki afet risk azaltımı, afet yönetiminin bileşenleri, doğal afetlerin özellikleri, afet eğitiminin çerçevesi ve çeşitli ülkelerdeki kısa afet eğitim modellerine vurgu yaparak ulusal ve uluslararası düzeyi hedefler. Yazar, Türk afet eğitim sisteminin durumunu ortaya koyduktan sonra afet eğitiminin bileşenlerini ve uluslararası düzeye odaklanır. Afet eğitimi ve yönetimi afet eğitimcilerinin çalışma ve uygulamalarına yardımcı olmak için referans bir el kitabı olarak hazırlanmıştır.
Afet eğitimi ve yönetimi özellikle devletin çalışmaları doğrultusunda afetlere karşı hazırlıklı toplumlar oluşturma konusunda yoğunlaşan acil yardım ve afet yöneticileri için tasarlanmıştır. Birçoğu devlette veya sivil toplum örgütlerinde yer alacaktır. Yine, kitap afet eğitimlerinin özellikleri ve yönetimi konusunda bilgi ihtiyacı olan öğrenciler, bu alan da çalışmalar yürüten profesyonel çalışanlar ve kursiyerler açısından faydalıdır. Afet eğitimi ve yönetimi kitabı, afet eğitimlerinin doğası açısından öncü bir başlangıç noktası olup, ilerleyen yıllarda yeni gelişmelerin takipçisi olacaktır.
Kurucu Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyemiz Galip Usta'nın Kitabı Yayınlandı
Yönetim Kurulu Üyemiz Öğr. Gör. Galip Usta’nın editörlüğünü yaptığı «Tüm Yönleriyle Kardiyopulmoner Resüsitasyon (KPR) Uygulamaları» kitabı yayınlanmıştır.
Kitabın detaylarını incelemek ve satın almak için tıklayınız.
Galip USTA
Giresun- Görele İlçesinde Doğdu. İlköğretim ve orta öğretimini Görele Tamamladı. 2007 yılında Sağlık Bakanlığına Bağlı Çanakkale 112’ de göreve başladı. 2010 yılında Çanakkale Onsekiz Mart üniversitesi Acil yardım ve Afet Yönetimi lisans programını bitirdi. Aynı yıl Eğitim Fakültesinde Formasyon eğitimini tamamladı. 2011 Yılında İstanbul Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde göreve başladı. Aynı yıl içinde kurum değiştirerek Tekirdağ il afet ve acil durum müdürlüğüne geçti. Daha sonra Kpss sınavına girip Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Taşköprü Anadolu Sağlık Meslek lisesine Acil Sağlık öğretmeni olarak atandı. Artvin Çoruh Üniversitesinde Öğretim Görevlesi Olarak çalışmaktadır. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde Yüksek lisansına devam etmektedir. 2011 Yılında Acil Durum ve Afet Yönetimi Derneği Kurucu üyesi olup , 2011-2015 Yılları arasında Genel Başkanlık Görevini, 2015-2017 yılları arasında Başkan Yardımcılığı Görevini yürüten Usta, 2017'den günümüze Dernek Yönetim Kurulu üyesi olarak devam etmektedir. 2018 yılında Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Afet Yönetim Doktora programın başlayan Usta, akademik eğitim hayatını Gümüşhane'de devam ettirmektedir.
Dernek Üyemiz İsmet ÇELEBi'nin Yeni Kitabı Yayınlandı.
Dernek üyemiz AYAY İsmet ÇELEBİ'nin yeni kitabı "Hastane Öncesi Travmalı Hasta Yönetimi" Kongre Kitapevi Yayınları tarafından yayınlandı. Değerli üyemizi tebrik ediyor, akademik çalışmalarında başarılar diliyoruz.
AYAYDER
Hastane Öncesi Travmalı Hasta Yönetimi Kitabını İncelemek ve Satın Almak İçin Tıklayınız
Dernek Üyemiz Sevda Demiröz Yıldırım’ın kitabı yayınlandı.
Dernek Üyemiz Öğr. Gör. Sevda Demiröz Yıldırım’ın 'Kitlesel Olaylarda Start Triyajı: İzmir İli Örneği' isimli kitabı yayınlanmıştır. Üyemizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.
Kitabı satın almak ve detaylı incelemek için tıklayınız.
Kitap Açıklaması: Kitlesel olaylar, çok sayıda insanın ölümüne, yaralanmasına, sakat kalmasına neden olan, mevcut kaynakların yetersiz kaldığı, talep – kaynak dengesinin bozulduğu, hızlı ve etkin müdahaleyi gerektiren olaylardır. Yaşanan kitlesel olaylarda talebe karşılık yeterli kaynak bulunamamasından dolayı mümkün olan en fazla insana eldeki kaynaklarla en üst düzeyde yarar sağlamak amacıyla kitlesel olayların her aşamasında tıbbi triajı gerçekleştirmek gerekmektedir. Tıbbi triajı yapacak sağlık profesyonelleri, daha fazla insanın yaşamını kurtarmak amacıyla eldeki mevcut sınırlı kaynakları doğru kullanarak doğru müdahaleye hızlıca karar vermek zorunda kalmaktadır. Tıbbi triajı gerçekleştirecek sağlık profesyonellerinin doğru kararları verebilmesi büyük önem taşımaktadır. Bu nedenlerle kitlesel olaylara ilk müdahalede bulunan hastane öncesi acil sağlık hizmetleri çalışanlarının triaj konusunda bilgi ve becerisinin oldukça yüksek olması hayati önem taşımaktadır.
Kitlesel olaylarda dünyada hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinde olay yerinde triaj yöntemi olarak Simple Triage and Rapid Treatment (START) protokolü kabül görmekte ve birçok ülkede kullanılmaktadır. Literatürde, kitlesel olaylarda START protokolü ile ilgili hastane öncesi acil sağlık hizmetlerini ve çalışanlarını detaylı olarak ele alan çalışmalar yeteri kadar yer almamaktadır. Bu nedenle yaptığım bu çalışma özgün bir çalışma olup gelecek çalışmalar için örnek teşkil etmektedir. Çalışma ayrıca, hastane öncesi acil sağlık hizmetleri çalışanlarının kitlesel olaylarda START protokolü uygulanması alanında hem ulusal hem de uluslararası kapsamlı bir kaynak niteliğindedir.